YÜKLENİYOR 0%

Dünyayı Tatlandıran Türk Lezzeti

Dünyayı Tatlandıran Türk Lezzeti” Türklere özgü bir tatlı olarak başladı, dünyaca ünlü Türk lokumunun hikayesi.. 15.yüzyıldan beri Anadolu'da bilinen lokum, 17. yüzyılda da Afyonkarahisar’ lı ustalar tarafından Osmanlı saray mutfağına girdi.

Fermanıyla birlikte tüm dünyaya sunuldu. Bir çok milletin tanıdığı kimilerine göre “luama” kimilerine göre de “lokumi” veya “algüm” denilen lokum, 18. yüzyılda bir İngiliz gezgin aracılığıyla da “Turkish Delight” adını alarak dünyadaki bilinirliliğini arttırmış oldu.

 

Peki Neden Afyonkarahisar ?

Afyonkarahisar'da üretilen lokumun lezzetinin ve emsalsiz olmasının en önemli etkeni, bölgenin kendine has iklim ve toprak yapısıdır. Lokum üretiminde ve üretim için gerekli olan hammaddelerin yetiştirilmesinde de bölgeye mahsus olan bu doğal yapı önemli bir ayrıcalık ...

Chef

Ogaş Şekerleme :: Afyon

Yeni Web Sitemiz Yayına Girmiştir

Uzun süredir yayında olan Ogaş Şekerleme web sitemizi, değişen ihtiyaçlar doğrultusunda yeniledik. Yeni web sitemizi ...

Detaylar

Ogaş Şekerleme :: Afyon